Werven van technisch talent in de offshore energie sector

Tips voor het werven van technisch talent in de offshore energie sector

Technische professionals in de maritieme, offshore- en duurzame energiesector bereiken

Sinds het begin van de coronacrisis zit de arbeidsmarkt op slot, maar de eerste tekenen van verandering beginnen te verschijnen. Een ding is hetzelfde gebleven: de vraag naar technisch personeel blijft wereldwijd onverminderd hoog, ook in de maritieme, offshore- en duurzame energiesector. Hoe kun je als bedrijf te werk gaan om technisch talent aan te trekken en te werven?

Werven van technisch talent in de offshore energie sector

Veranderende maatschappij

Op dit moment zijn technici de meest gewilde beroepsgroep. Dit zal niet snel anders worden: de veranderende maatschappij vereist dat nog meer organisaties technische innovaties moeten omarmen om relevant te blijven. Technisch personeel staat niet bekend als een hele actieve werkzoekende groep. Onderzoek wijst uit dat ze wel graag willen horen welke carrièrekansen er zijn en dat ze zeker open staan voor interessante en uitdagende mogelijkheden.

Creëren van banen

Als we kijken naar de offshore energie sector, zou de duurzame energie industrie meer dan 1 miljoen banen per jaar kunnen creëren. Volgens het International Renewable Energy Agency (IRENA), ontstaan die banen als landen investeren om hun doel te behalen om hun koolstofuitstoot te verlagen. Het creëren van deze banen betekent dat in de toekomst meer studenten en werkzoekenden een technische beroepskeuze moeten maken.

International Renewable Energy Agency

Wat vindt technisch talent belangrijk?

Werkzoekenden zijn steeds meer op zoek naar een baan die impact kan maken. Werken in duurzame energie geeft je een ander niveau van werktevredenheid: je draagt bij aan een betere wereld. Naast het maken van een impact vinden technici het belangrijk dat de baan uitdagend is zodat ze kunnen doorgroeien. Ze willen ook graag werken in een omgeving die hen ondersteunt en waar ze hun mening kunnen uiten.  

Tips voor het werven van technisch personeel:

  • Zorg ervoor dat je bedrijfsprofiel en je verhaal aantrekkelijk is  voor technisch personeel. Laat je meest indrukwekkende projecten zien. Laat medewerkers hun verhaal vertellen op je corporate website. Is je HR afdeling actief bezig met het zorgen voor het personeel tijdens de corona crisis? Beschrijf hoe dat gedaan wordt.  
  • Publiceer je vacatures: maximaliseer je zichtbaarheid en plaats je vacatures op online vacaturebanken. Personeel in de maritieme, offshore- en duurzame energiesector kan gevonden worden op de job boards van NavingoCareer.com. Internationaal gezien kun je ook de specialistische job boards van  Offshore-Energy.biz, OffshoreWIND.biz en DredgingToday.com inzetten.
  • Gebruik je netwerk: vraag je huidige technici om hun persoonlijke netwerk te benaderen. Dit is de makkelijkste manier om nieuw personeel te vinden.
  • Hoe blijven je potentiële medewerkers op de hoogte van het actuele nieuws uit hun vakgebied? Vind de niche platforms die zij gebruiken en lezen. Onderzoek de advertentiemogelijkheden (advertorials, nieuwsbrieven, banners etc). Nieuws in offshore wind, marine energy en green marine kan gevonden worden op de nieuws sites van Offshore-Energy.biz platform. Nederlands maritiem nieuws kun je vinden op NavingoCareer.com.
  • Organiseer of neem deel aan evenementen voor  technisch talent. Of het nu online of face-to-face is, evenementen zijn een goede gelegenheid om potentiële kandidaten te ontmoeten en je bedrijfscultuur te laten zien. Een belangrijke carrièrebeurs om talent in de sector te ontmoeten is het Navingo Career Event dat op 27 en 28 oktober 2020 in Amsterdam plaatsvindt. Het event valt samen met Offshore Energy Exhibition & Conference.

Bekijk informatie over de vacaturebank van het Navingo Career platform en het Navingo Career Event.

.