Virtueel kennismaken

Virtueel kennismaken met potentiële medewerkers

Evenementen op universiteiten of van studentenverenigingen en in-house dagen georganiseerd door bedrijven gaan voorlopig nog niet door. Hoe kun je als onderneming dan toch kennis maken met potentiële medewerkers en jezelf profileren als aantrekkelijke werkgever? Boskalis heeft recentelijk een E-house day georganiseerd: een digitale in-house dag. Hoe werkt dat precies?

Virtueel kennismaken
Virtueel kennismaken
Virtueel kennismaken

Oriënteren en ervaren

“De insteek van deze online sessie is vooral de mogelijkheid geven aan deelnemers om zich te oriënteren en Boskalis te ervaren”, aldus Yvette van Leijsen, Campus Recruiter bij Boskalis. “Net als bij onze ‘normale’ open dagen proberen we studenten en starters een goed beeld te geven van de mogelijkheden. Medewerkers geven vanuit verschillende specialisaties informatie over wat het werk precies inhoudt. Ons doel is niet deelnemers te selecteren maar juist te informeren”.

De E-house dag werd georganiseerd door gebruik te maken van het online meeting programma Zoom. “We hebben ons verdiept in verschillende programma’s en Zoom biedt functionaliteiten die ideaal zijn voor dit type evenement. Met een accountmanager van Zoom hebben we alle security settings voor de sessie nog nagelopen zodat we zeker wisten dat alle instellingen goed stonden”. 

Groter bereik

De E-house dag startte met een woord van welkom door Yvette. Daarna volgde zowel een introductie quiz, als een Boskalis kennistest. Uit de quiz bleek dat aan de sessie zowel studenten als starters deelnamen die hbo of wo geschoold zijn. 60% van de deelnemers komt uit Nederland en de rest uit het buitenland. “Een mooie mix aan deelnemers”, aldus Yvette. “Door het online organiseren bereiken we meer mensen die verder weg wonen; in Nederland maar ook daarbuiten. Dat is fijn, want met onze internationale projecten zoeken we wereldwijd collega’s”.

Medewerker aan het woord

Er volgden enkele korte inspirerende filmpjes van medewerkers. Vervolgens kwamen de medewerkers ook ‘live’ aan het woord. Zij vertelden over hun eigen traineeships en met welke projecten ze nu bezig zijn. Zo is Mechanical Engineering student Daan van Assema acht weken in Singapore werkzaam geweest op een dredging project. Via de chat stelden de deelnemers hem vragen. Hij vertelt tijdens de sessie: “Waar ik mezelf zie over een jaar? Ik heb nog twee traineeship assignments van elk 6 maanden te gaan. Ik hoop daarna binnen Boskalis aan de slag te gaan met projecten waarbij ik het werk op schepen en op kantoor kan combineren. Het liefst op het gebied van het nieuw bouwen van, of aanpassingen maken aan schepen”.

Virtueel en face-to-face ontmoeten

Yvette is tevreden over de eerste E-house dag. Ondanks wat kleine technische mankementen was de feedback van de deelnemers heel positief. “Het event had wat hen betreft nog langer dan anderhalf uur mogen duren”, vertelt Yvette. “We gaan nog meer van dit soort sessies organiseren in de toekomst”. Daarnaast kijkt ze ook uit naar het Navingo Career Event dat eind oktober in RAI Amsterdam georganiseerd wordt. “Het Navingo Career Event is één van die events die je echt niet mag missen als bedrijf. Boskalis gelooft in de combinatie van elkaar virtueel en face-to-face ontmoeten”.

Meer informatie vind je op de student & starter pagina van Boskalis.

Het Navingo Career Event vindt 27 en 28 oktober plaats in RAI Amsterdam. Registratie opent binnenkort.